Een boekje geboren uit vriendschap

In 2011 ontmoeten Angela en Désirée elkaar toen ze zich aanmelden als vrijwilligster bij een inloophuis voor mensen die met de ziekte kanker geconfronteerd zijn. Angela uit eigen ervaring en Désirée als nabestaande. We deelden veel en bleken allebei enorm veel lol te hebben in het maken van materiaal voor thema-activiteiten van het inloophuis. We werden de organisatorische Jut en Jul van de “club”.

Maar ondertussen bleek ons elke keer weer dat hulp vragen en hulp georganiseerd krijgen lastig is. Ziekte, ongeval of ouderdom komt vaak met gebreken en dwingt je dan tot vragen. Als degene zelf, zijn of haar naaste maar ook als nabestaande. Dat weten we uit eigen ervaring, horen we in het ziekenhuis, de fysio, het inloophuis, bij familie, vrienden, bij lezingen bij andere inloophuizen, hospices en vptz vrijwilligers.

In de tijd dat Désirée’s man Tom ziek ordenden vriendin Annika en zus Grace de vragen, klusjes en regelarij voor een groot deel met behulp van een schriftje. Zelf plakte ik daar een papier op waarop stond: “Wat je voor ons kunt doen? Van ons houden en ons vertrouwen, maar voor degenen die ook praktisch iets willen bijdragen”
Het schriftje heeft zij werk gedaan is nog steeds een warm aandenken aan de hulp die ze toen uit allerlei hoeken kregen.

In januari 2019 besloten Angela en Désirée om het idee van dit oorspronkelijke schriftje, voor iedereen toegankelijk te maken en een Wat-kan-ik-voor-je-doen!? Doe-boekje te ontwerpen en uit te geven.
Voor de vormgeving konden wij bij Roelant Meier terecht, die ons suggesties deed en feedback gaf en de uiteindelijke vormgeving verzorgde.

En zie hier het resultaat. Verkrijgbaar vanaf november 2019